Recenze: Stmívání - Stephenie Meyer

Název: Stmívání
Autor: Stephenie Meyer
Počet stran: 407
Nakladatelství: Egmont

Anotace: Isabella Swan se stěhuje do Forks, městečka ve státě Washington, kde neustále prší. Zdá se jí, že na světě neexistuje nudnější a beznadějnější místo – až dokud nepotká tajuplného a přitažlivého Edwarda Cullena, který doslova obrátí její život vzhůru nohama. Do Isabellina příjezdu Edward úspěšně tajil před obyvateli městečka svou upírskou osobnost. Ale nikdo není v bezpečí, zvláště Isabella, člověk, který je Edwardovi nejdražší. Oba mladí lidé jsou k sobě vázáni silným citovým poutem. Zvítězí milostný cit, nebo hrůzné temné pudy?

„Ve třech bodech jsem si byla naprosto jistá. Zaprvé, Edward je upír. Zadruhé, část jeho osobnosti – a já nevěděla, jak silná je to část – žízní po mé krvi. A zatřetí, jsem do něho bezvýhradně a neodvolatelně zamilovaná.

Bella Swanová se rozhodla přestěhovat z Phoenixu do Forks za svým otcem. Ze slunečného místa se dostává na místo, kde neustále prší a slunce vysvitne málokdy. Proto je tohle místo jako dělané pro rodinu doktora Cullena, především pro jeho děti, kteří stejně jako Bella navštěvují místní školu. První školní den je Bella spatří poprvé, na obědě, pět mladých lidí, všichni se shodují v jedné věci, jsou křídově bledí a všem jim to moc sluší…Nejvíc ji zaujal ten vysoký, hubený s vlasy rezavě hnědými – Edward Cullen.

Do knížky jsem se pustila až po zhlédnutí filmu, ale ničemu to nevadilo. Knížka je psaná velmi čtivě a popisy Stephenie Meyerové stojí za to. Totiž její popis Edwarda, to je něco :D Celá tahle knížka je spíše, takové přivítání do série a seznámení s městem, hlavními hrdiny a samozřejmě upíry. Žádnou velkou akci od knihy nečekejte, vlastně se spíše těšte především na oťukávání Belly s Edwardem. Osobně si myslím, že být knížka, tak od 50 stránek kratší, tak by mi to ani nevadilo, protože konec byl na můj vkus až moc rozvleklý.  Snad budou další knihy ze série více propracované.

Hodnocení – 70%


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

10 důvodů, proč milovat podzim

O podcastech

5 seriálů s podzimní atmosférou